Børtervann Oslomarka

Børtervann i Østmarka - stor idyllisk innsjø. Her finnes både Ørret, Abbor, Røye og Mort. Det finnes også mange fine badeplasser her.

  • Innlandsfiske
  • Teltplass i nærheten

Om stedet

Enkleste ankomst er å parkere ved Bysetermåsan og følge veien de neste 4 km, 1 times rask gangtid. Det er en fin grusvei hele veien inn, så det å sykle er anbefalt. Når du kommer fram til vannet ligger båten på høyrehånd nedenfor hundegården på land.

MERK: Det er ikke vester i båten, ta med dette selv!"1 nøkkel - 100 båter" er Norges Jeger- og Fiskerforbunds nye medlemsfordel. Alle medlemmer av NJFF får tilgang til 100 båter rundt om i landet. Noen er plassert på sjøen, andre på fjellet eller i innlandet. Medlemmer bestiller enkelt sin egen båtnøkkel i njffbutikken.no. Nøkkelen passer til alle båtene. Når du skal bruke en båt, booker du den enkelt på disse nettsidene!
Båtene er laget i aluminium og tåler en støyt. De er solide og lette. Med sin vekt på kun 78 kilo, skal det være mulig å håndtere dem for en person. Båtene er 14 fot og modellen heter Viking 440.
Alle båtene er gratis å bruke for medlemmer, og vi håper folk viser både båtvett og folkevett når de benytter seg av dette felles gode.

Fiske

Informasjon om fiske i Børtervanna, fra Oslomarka Fiskeadministrasjons (OFA) nettsider:

Børtervanna
Diger innsjø som er delt i fjorder med mange skjær og øyer. Båt er en stor fordel. Glimrende område for fluefiske både tidlig og sent på sesongen, men det er ofte nødvendig å komme seg utpå. Det kan også være et veldig bra tørrfluefiske under maursverming i siste halvdel av mai. Noen år er det skikkelige vulgata­klekkinger over gruntområdene i starten av juni. Små, sølvblanke wobblere som kano­dorges frem og tilbake i fjordene gir både abbor og ørret. Markdrag tar også mye ørret. Dorg gjerne langt fra land på kvelden eller i regnvær. De næringsrike grunnene tørrlegges år om annet av voldsom ned­tapping. Det tas også en god del abbor på rundt 200-300g på mark der inne. OFA- kortet gjelder ikke i hele vannet. Mange fine telt­plasser og populært for familieturer med kano.

Fiskekort fra OFA finner dere på inatur.no: https://www.inatur.no/fiske/50fee701e4b0bfb3e46a9d45/fiske-i-oslomarka-ofa.

Ansvarlig

Ski JFF v/Martin Warnken

Se regler for bruk av båten

Lokasjon

Denne båten ligger i Ski

Medlemsfordeler

I tillegg til at du er medeier i snart 200 båter er det mange andre fordeler ved å være medlem i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Bli medlem her!